Start padel-laddercompetitie vanaf vrijdag 14 juli

Dinsdag 11 juli 2023

De padel-laddercompetitie start a.s. vrijdag 14 juli en duurt net als de tennis-laddercompetitie tot 29 december 2023 (max. 14 avonden).  

De padel-laddercompetitie start in 2024 op vrijdag 5 januari en duurt tot ongeveer 22 maart.

Wie kunnen er deelnemen?

De padel-laddercompetitie staat ongeacht je sterkte open voor alle seniorleden van TPV Seghwaert, zowel recreatieve spelers als competitiespelers.

Hoe word je ingedeeld voor de vrijdagavond?

Je speelt 2 wedstrijden met iedere wedstrijd een andere padelspeler. De indeling wordt gedaan op basis van sterkte, waarbij degene met de hoogste punten in zijn poule wordt ingedeeld met degene die de minste punten heeft. Dit om een gelijkwaardige wedstrijd te krijgen. Onze intentie is, indien mogelijk,  om de ene week een dubbel en de andere week een mix team samen te stellen. 

Wat zijn de spelregels?

De spelregels zijn hetzelfde als bij de tennis-laddercompetitie. Kijk hiervoor op de website en ga dan naar Activiteiten/Laddercompetitie. Of klik op de link: Spelregels  

Wat zijn de kosten per periode?

De kosten om hieraan mee te doen bedragen € 9 per seizoen. Dit bedrag dien je per pin aan het begin van een seizoen te betalen bij de bar. De pinbon met je naam erop moet je inleveren bij de ladderorganisatie.

Moet ik mij eerst als deelnemer opgeven?

Ja, meld je eerst eenmalig als deelnemer aan via laddercompetitie@gmail.com.

Zet in je mail je:

  • Voornaam:
  • Achternaam:
  • Telefoonnummer:
  • Mailadres:
  • Speelsterkte:
  • Vrouw/Man:

Moet je elke vrijdagavond meedoen?

Nee, je bepaalt zelf of je op de ene vrijdagavond wel en op de andere vrijdagavond niet meedoet. Maar om mee te kunnen doen, moet je je uiterlijk de donderdag ervoor vóór 20.00 uur opgeven via Inschrijfformulier Laddercompetitie of via de mail: laddercompetitie@gmail.com; geef in de mail ook aan of je mee doet met de tennis- of met de padel-ladder. Op vrijdag tussen 16.00 uur en 17.00 uur wordt het speelschema altijd via de website bekend gemaakt onder het kopje: Speelschema laddercompetitie. Indien mogelijk zal de organisatie deze ook via mail toesturen.

Ben je verplicht om mee te doen als je je de donderdagavond vóór 20:00 uur heb opgegeven?

Als je je hebt opgegeven, ben je verplicht om te komen. Uitzondering is als je ziek bent of er een andere calamiteit is, die door de organisatie wordt beoordeeld. Je moet dit dan uiterlijk op vrijdag vóór 14:00 uur per mail laten weten. Als je je te laat afmeldt of niet komt, dan kan het team, waarin je bent ingedeeld, niet spelen. Er worden dan 5 punten in mindering gebracht van je totale score en zakt dus je gemiddelde score. Bovendien word je dan de eerstvolgende keer als je je weer hebt opgegeven, maar er een oneven aantal of meer dan 24 spelers zijn, als reserve ingedeeld.

Kan ik altijd meedoen als ik mij heb ingeschreven?

Nee, aangezien wij 3 padelbanen tot onze beschikking hebben voor de laddercompetitie, kunnen er maximaal 24 spelers deelnemen. Indien er meer dan 24 of een oneven aantal spelers voor die avond zijn, worden degenen die zich als laatste hebben ingeschreven op een reservelijst geplaatst. Je wordt dan de week erop bovenaan de lijst geplaatst.

Hoe laat gaan wij van start en tot hoe laat duren de wedstrijden?

Wij starten om 19:30 uur, waarbij je eerst 10 minuten inspeelt. Daarna speel je 2 wedstrijden van 40 minuten en ben je om 21:00 uur klaar. Naar gelang de drukte kan het zijn dat je tussen jouw wedstrijden drie kwartier pauze hebt of dat je om 21:00 uur kunt starten en om 22:30 klaar bent. Voor de duidelijkheid, ook als je later speelt, moet er altijd eerst 10 minuten ingespeeld worden.

Wordt er elke vrijdagavond gespeeld?

Tussendoor kunnen er avonden uitvallen door slecht weer of doordat de najaarscompetitie, de clubkampioenschappen of het open toernooi die avond speelt.

Mag ik alleen met padel-laddercompetitie meedoen?

Nee hoor, je mag de ene keer met padel en de andere keer met tennis meedoen, vrijheid blijheid.

Immers, het gemiddelde aantal punten bepaalt de ranglijst waardoor een keer niet meedoen met tennis of padel geen invloed heeft. Via de website kan je ook opgeven dat je bij te veel aanmeldingen je bij de tennis-laddercompetitie kan worden ingedeeld.

Drinken we nog gezellig een drankje na afloop?

Na de wedstrijd drinken wij met z’n allen een gezellig teamdrankje (niet verplicht) en worden er per persoon 2 gratis snacks geserveerd. Als je naar huis gaat, moet je jouw drankjes, ook als  iemand anders deze voor je gehaald heeft, zelf afrekenen.

Heb je toch nog vragen?

Stuur vragen of opmerkingen naar laddercompetitie@gmail.com

Groetjes,

De organisatie van de laddercompetitie
Ton en Corné

Nieuws

Het recente nieuws van TPV Seghwaert

Winnaar JUST Zoetermeerse cup

TPV Seghwaert wint de 2024 editie van de JUST Zoetermeerse cup!

Nieuwsbrief juni 2024

evenementen, afspraken afhangen, installateur gevraagd, updates en zonnebrand

Open Jeugdtoernooi 2024

Het open jeugdtoernooi 2024 was een groot succes! Heerlijk weer, prachtige, sportieve wedstrijden en blije winnaars!

Schrijf je in voor de ladies day

Op zaterdag  3 augustus wordt de Ladiesday weer georganiseerd. Deze dag is voor alle dames van TPV Seghwaert!

Tiebreak Challenge Finaledag

Onze winnaars van de voorrondes, Kevin en Maarten (tennis) en Julian en Xander (padel), mochten gisteren strijden voor een finaleplek tijdens de Finaledag van het Libema Open!