Rovera Laddercompetitie

Datum & tijd Vrijdagavonden buiten de KNLTB competitie speeldagen
Doelgroep Alle seniorleden
Tennis of Padel Tennis en Padel
Inschrijfgeld €15,- voor de hele competitie t/m maart 2025
Contactpersonen en gegevens Corné Backx (06-51549042) en Ton Beckers (06-51311410)
laddercompetitie@gmail.com
 

Registratie nieuwe deelnemer

 

Wekelijkse aanmelding

 

Stand padel

 

Stand tennis

 

Schema padel

 

Schema tennis

 

Spelregels

Wat is het?

Meedoen aan de Rovera laddercompetitie staat garant voor een gezellige tennisavond. Je speelt leuke partijen (dubbel/mix) en je wordt ingedeeld op gelijk niveau.

Na het spelen is er altijd gelegenheid om na te praten met een borreltje en een bitterbal/kaasssoufflé. Doe mee en eindig aan het einde van de competitieperiode bij de eerste 3. Je krijgt dan een beker of een medaille.

 

Hoe werkt het?

  • De Rovera laddercompetitie vindt plaats op de vrijdagavond
  • Naar gelang de drukte worden er 1 of 2 shifts georganiseerd
  • De eerste shift wordt om 19.30 uur gestart met 10 minuten inspelen en je speelt daarna 2 wedstrijden van 40 minuten welke tot 21.00 uur duurt
  • Indien een van de poules van de 1e shift uit 6 spelers bestaat, duurt de wedstrijd 40 minuten langer en eindigt om 21.50 uur
  • De 2e shift wordt om 21.00 uur gestart met 10 minuten inspelen en eindigt na 2 wedstrijden van 40 minuten om 22.30 uur
  • Inschrijven voor een wedstrijdavond moet je elke week uiterlijk donderdagavond vóór 20.00 uur doen
  • Inschrijven kan via deze website of via een mail aan laddercompetitie@gmail.com
  • Kan je een keer niet? Doe dan de volgende keer weer mee, of de week daarop
  • De organisatie maakt de indeling voor de wedstrijden en plaatst deze aan het eind van de vrijdagmiddag op de website. Je kunt dus zelf in het speelschema bekijken met en tegen wie je speelt. Op vrijdag ontvangen de deelnemers indien er gelegenheid voor is, dit speelschema ook per mail en wordt er aangegeven wie (de laatste die zich heeft aangemeld) er bij een oneven aantal deelnemers reserve staat
 

Wanneer kan je deelnemen?

De Rovera laddercompetitie staat open voor seniorleden, zowel recreatieve spelers als competitiespelers. De stand in de ranglijst bepaalt wekelijks met wie je speelt.

Je kunt op elk willekeurig moment instappen tijdens de Rovera laddercompetitie. Meld je eenmalig als deelnemer aan. Kan je een keer niet? Dan doe je gewoon de volgende keer weer mee, of de keer daarop.

De speeldata van de Rovera laddercompetitie vind je in het evenementenoverzicht.

De kosten voor het hele jaar meedoen bedragen eenmalig €15,00. Dit bedrag betaal je per pin op de eerste avond dat je meespeelt aan de bar en je levert vervolgens het bonnetje voorzien van je voor en achternaam in bij de aanwezige organisatie.

Organisatie

Corné Backx: mobiel 06 51549042

Ton Beckers: mobiel 06 51311410

Ook bereikbaar via e-mail: laddercompetitie@gmail.com

Laddercompetitie 2024

Veelgestelde vragen

Vanaf 28 juni gaan wij weer van start met de tennis-laddercompetitie op de vrijdagavonden.

Daarnaast starten wij vanaf 26 juli ook met een padel-laddercompetitie op de vrijdagavonden.

Alle seniorleden, zowel recreatieve spelers als competitiespelers kunnen ongeacht de sterkte meedoen.

Aan de hand van je speelsterkte en de stand op de ladderranglijst word je wekelijks ingedeeld op jouw niveau, zo wordt dus ook bepaald met en tegen wie je speelt.

Tijdens het padel en tennis open toernooi, de clubkampioenschappen en de najaarscompetitie, deze worden gehouden van 21 augustus t/m 13 oktober.

De kosten om hieraan mee te doen bedragen € 9 per seizoen. Dit bedrag dien je per pin aan het begin van een seizoen te betalen bij de bar en de pinbon met je naam erop moet je inleveren bij de ladderorganisatie.

Na de wedstrijd drinken wij met z’n allen een gezellig teamdrankje (niet verplicht) en worden er per persoon 2 gratis snacks geserveerd. Als je naar huis gaat, moet je jouw drankjes, ook als  iemand anders deze voor je gehaald heeft, zelf afrekenen.

Wij starten om 19:30 uur, dan krijg je eerst 15 minuten de gelegenheid om in te spelen. Vanaf 19:45 uur speel je 2 wedstrijden van drie kwartier. Bij drukte kan het zijn dat je tussen jouw wedstrijden drie kwartier pauze hebt. Als er geen calamiteiten zijn, ben je rond 22:00 uur klaar.

Tussendoor kunnen er avonden uitvallen door slecht weer of vanwege de najaarscompetitie, clubkampioenschappen of het open toernooi.

Nee hoor, je mag de ene keer meedoen met tennis en de andere keer met padel, vrijheid blijheid. Immers het gemiddelde aantal punten bepaalt de ranglijst waardoor een keer niet meedoen met tennis of padel geen invloed heeft.

Nee, je bepaalt zelf of je op de ene vrijdagavond wel en op de andere vrijdagavond niet mee kan doen. Maar om mee te kunnen doen, moet je je uiterlijk de donderdag ervoor vóór 20:00 uur opgeven via de websitelink:  Inschrijfformulier Laddercompetitie of via de mail: laddercompetitie@gmail.com; geef in de mail ook aan of je mee doet met de tennis- of met de padel-ladder. Op vrijdag tussen 16:00 uur en 17:00 uur wordt het speelschema via de website bekendgemaakt onder het kopje: Speelschema laddercompetitie. Indien mogelijk, stuurt de organisatie deze ook via mail.

Als je je hebt opgegeven, ben je verplicht om te komen. Uitzondering is als je ziek bent of er een andere calamiteit is, die door de organisatie wordt beoordeeld, dan moet je dat uiterlijk op vrijdag vóór 12:00 uur per mail laten weten. Als je je te laat afmeldt of niet komt, dan kan het team, waarin je bent ingedeeld, niet spelen. Er worden dan 5 punten in mindering gebracht van je totale score en dus zakt je gemiddelde score. Bovendien word je de eerstvolgende keer, als je je weer hebt opgegeven maar er een oneven aantal spelers is, als reserve ingedeeld.