Jeugd

TPV Seghwaert heeft ruim 100 jeugdleden in de leeftijd 5 - 17 jaar die samen trainen, wedstrijden spelen en veel plezier hebben

Tenniskids en junior tennis

Bij Tenniskids werk je in stappen toe naar het tennissen op het hele veld:

  • Kinderen van 6 tm 8 jaar beginnen in Rood. Daarbij spelen ze op een kwart baan (overdwars op de baan, met een netje middenin) en spelen ze met rode ballen. Dit zijn heel zachte, extra grote ballen, zodat kinderen techniek kunnen leren zonder de ballen het veld uit te slaan. De kids tellen van 1 tot 7 punten. De eerste bij de 7 heeft gewonnen
  • Kinderen van 8 tm 10 jaar spelen in Oranje. Daarbij spelen ze over het gewone net, maar op driekwart baan (er wordt een extra lijn geplaatst) en met iets hardere en kleinere ballen dan Rood. Oranje speelt al wel met de reguliere telling, met bij 40-40 een winnend punt. Oranje speelt 1 set waarbij de eerste die 4 games heeft, gewonnen heeft. In Oranje spelen de kids voor het eerst ook dubbels
 
 
  • Kinderen van 10 tm 12 jaar spelen in Groen. Daarbij spelen ze op het normale veld. Ze spelen dezelfde games als Oranje, maar hier worden 2 sets gespeeld en wordt bij 4-3 doorgespeeld tot 5-3 en bij 4-4 volgt een tiebreak. Wanneer het 1-1 in sets is, wordt gelijk een tiebreak gespeeld
  • Vervolgens speelt de oudere jeugd in Geel. Daarbij er gespeeld kan worden in 11-14 of 13-17. 11-14 speelt dezelfde regels als Groen, 13-17 speelt sets tot 6 gewonnen games ipv 4 gewonnen games en verder dezelfde regels als Groen.

Zoals je kunt zien, overlappen de leeftijden. Bovendien kunnen we bij alle kleuren nog een jaar dispensatie aanvragen zowel voor oudere als jongere kids. Hiermee is het extra goed mogelijk om kinderen op het juiste niveau in te laten stappen. In welke kleur je speelt, wordt door de trainers bepaald; zij hebben het beste zicht op wie in welke kleur past.

Ook Padel kan natuurlijk door de jeugdleden gespeeld worden! Vooralsnog zijn hier geen verschillende kleurenniveaus in en is er nog geen competitie voor de jeugd. Maar we moedigen de jeugd van harte aan om met padel te oefenen en hebben regelmatig padel evenementen voor de jeugd.

Proefles volgen?

Wil je een keer proefles volgen om te kijken of tennis op onze vereniging je bevalt? Meld je via onderstaand formulier! NB: padel proefles is op dit moment nog niet mogelijk voor de jeugd.

Kleding, schoenen en rackets

Jeugdleden krijgen van de club een club-shirt om in te kunnen tennissen en padellen. Daarnaast is het mogelijk om tegen gunstige tarieven andere kleding (korte broeken, rokjes, trainingsbroeken, vesten/jacks) te kopen in clubstijl. Dit is zeker niet verplicht, maar we vinden het natuurlijk hartstikke leuk als jeugdleden bij evenementen in de clubkleding verschijnen. Lessen en evenementen kunnen ook gewoon in eigen kleding gespeeld worden, niks moet alles mag.

Zorg dat jeugdleden goede tennisschoenen hebben. Wij hebben zelf (6) smashcourt/provision en (2) kunstgras banen en ook de (4) padelbanen hebben kunstgras. Wil je advies over rackets, dan kan je het beste even aan de trainers vragen wat geschikt is qua maat (er zijn namelijk verschillende kindermaten).

Voor beginnende paddellers heeft de club rackets om te lenen. Zo kan je gerust een keer proberen te padellen, zonder gelijk een racket te hoeven kopen.

 
 

Totaalabonnement voor de jeugd

TPV Seghwaert kent een speciaal verenigingspakket voor jeugdleden. De jeugd betaalt een vast bedrag per half jaar waarvoor zij:

  • Lid zijn van de club en bij de KNLTB als lid vermeld worden
  • Mee kunnen doen aan toernooitjes van de vereniging
  • Competitie kunnen spelen
  • Deel kunnen nemen aan alle activiteiten van de club (alleen het meerdaagse kamp kent een extra bijdrage)
  • Inclusief Open jeugdtoernooi en Clubkampioenschappen
  • Een clubshirt krijgen met logo van de club
 

Lessen van Burgersdijk

De lessen op ons tennispark worden verzorgd door de gediplomeerde trainers van Burgersdijk Tennis. Om een keer kennis te kunnen maken met onze vereniging en de lessen, is het mogelijk om proefles te volgen.

Het aanmelden van lessen bij Burgersdijk kan rechtstreeks op de website van Burgersdijk. De lessen zijn geen onderdeel van het lidmaatschap, maar worden los bij Burgersdijk afgenomen. Het is wel een verplichting om lid te zijn van de vereniging om les te kunnen volgen op het park.