Tennis

TPV Seghwaert beschikt over 8 tennisbanen, we spelen competitie op donderdag t/m zondag en organiseren veel activiteiten

Tennis op de club

TPV Seghwaert beschikt 8 Tennisbanen, 6 provision banen en 2 kunstgras banen. Je kunt banen afhangen in de App van de club en het is mogelijk om (tegen kleine betaling) introducées mee te nemen.

Bij TPV Seghwaert hebben wij één lidmaatschap waarmee je recht hebt om alle sporten op het park te beoefenen en aan alle activiteiten van de club mee te doen. We melden je ook aan bij de KNLTB, zodat je een bondsnummer krijgt en mee kunt doen aan toernooien en de competitie van de KNLTB.

 
 

Competitie tennis

Senioren KNLTB competities (vanaf 18 jaar) vinden plaats in het voorjaar (april/mei) en najaar (september/oktober). Er zijn verschillende competities op de donderdagochtend, vrijdagavond, zaterdag en zondag in verschillende disciplines; enkelspel, dubbelspel en gemend dubbel. In de zomermaanden spelen wij recreatieve seniorencompetitie. Voor iedere speelsterkte is er een competitie.

De teams ontmoeten elkaar een half uur voor de eerste wedstrijd onder het genot van een drankje en wat lekkers. Dit wordt meegebracht door het team dat thuis speelt. Na de wedstrijden komen de teams nog samen in de kantine voor een “competitieschotel” en iets te drinken. De teamcaptain van het thuisspelende team vult de standen in op de KNLTB website en stemt dit af met de teamcaptain van het andere team. 

Lessen van Burgersdijk

De lessen op ons tennispark worden verzorgd door de gediplomeerde trainers van Burgersdijk Tennis. Onze Tennisschool Burgersdijk Tennis biedt in twee periodes lessen aan, de voorjaarsperiode en de najaarsperiode. De lessen worden gevolgd in groepen van maximaal acht leden en een blok bestaat uit 19 lessen.

Het aanmelden van lessen bij Burgersdijk kan rechtstreeks op de website van Burgersdijk. De lessen zijn geen onderdeel van het lidmaatschap, maar worden los bij Burgersdijk afgenomen. Het is wel een verplichting om lid te zijn van de vereniging om les te kunnen volgen op het park.