KNLTB Najaarscompetitie

Datum & tijd 8 september t/m 13 oktober 2024
Doelgroep Alle leden die competitie willen spelen
Tennis of Padel Tennis (jeugd en senior), voor padel hier klikken
Inschrijfgeld

Jeugd - gratis
Tennis - €32,- excl. aankoop ballen

Contactpersonen en gegevens

Jeugd: jc@tpvseghwaert.nl
Senioren: tc@tpvseghwaert.nl

Met de voorjaarscompetitie nog in volle gang willen wij je hierbij graag op de hoogte stellen van de inschrijving voor de KNLTB tenniscompetitie najaar. De inschrijving staat vanaf vandaag open! Hieronder informeren wij jullie over de belangrijkste zaken rondom het inschrijven voor de competitie.

Deadline inschrijven tennis: 12 juni 23:59 uur
Inschrijving voor padel vind je hier

Wat houdt de KNLTB competitie in?

De KNLTB competitie wordt gespeeld tussen verschillende clubs en je speelt mee met een TPV Seghwaert team. Je wordt ingedeeld in een afdeling met teams van andere clubs en je speelt wedstrijden tegen elkaar. De wedstrijden worden ‘thuis’ op de eigen club of ‘uit’ bij de andere club gespeeld. Per competitiesoort verschilt het hoeveel wedstrijden je speelt per dag als team, meestal speel je als speler één of twee wedstrijden.

Voor elke gewonnen wedstrijd krijg je één punt. Zo kan je als team bijvoorbeeld als je 4 wedstrijden speelt met 4-0 winnen of 2-2 gelijk spelen. Het team met de meest gewonnen wedstrijden na het aantal speeldagen (totaal 5, 6 of 7 speeldagen) wint.

Met ingang van dit jaar wordt de Najaarscompetitie om promotie/degradatie gespeeld. Hierdoor wordt het uitdagender om aan de competitie mee te doen, want het blijft tot het laatste moment spannend. Alle wedstrijden zijn van belang en bepalen welke teams er kampioen worden en welke teams er degraderen. Teams die dit jaar 1e worden, spelen dan tijdens de Najaarscompetitie in 2025 een klasse hoger (indien er een klasse hoger is). Teams die dit jaar 5e of 6e worden, spelen in 2025 een klasse lager. Zo zorgen we er voor dat de competitie spelen nog leuker wordt!

 
 

Competitiesoorten Tennis

Er is een zeer divers competitieaanbod voor zowel beginnende spelers als voor de ervaren speler. Voor iedere tennisser is er een competitie die bij hem/haar past! Overleg met je team in welke competitiesoort jullie willen spelen. TPV Seghwaert heeft de keuze gemaakt om geen competitie te organiseren op doordeweekse avonden m.u.v. de vrijdagavond.

De jeugdteams van TPV Seghwaert spelen allemaal op zondag, in de kleuren rood, oranje, groen, geel 11 tm 14 en geel 13 tm 17.

Inschrijving senioren

  • Inschrijving voor tennis voor senioren kan vanaf nu via het senioren inschrijfformulier
  • Inschrijving voor padel volgt later

Bekijk voordat je inschrijft samen met je teamgenoten goed of jullie alle competitiespeeldagen kunnen. Heb je niet genoeg spelers? Zoek dan op tijd naar invallers. Heb je niet voldoende invallers? Overweeg dan of je als spelers op de reservelijst wil voor andere teams i.p.v. onvoltallig spelen.
 
Per competitiesoort en dag kunnen de begintijden afwijken. Uiteindelijk maken wij als competitieleider de planning en bepalen wij de begintijden voor de thuiswedstrijden.

 
 

Inschrijving junioren

Inschrijving voor tennis voor junioren kan vanaf nu via het inschrijfformulier junioren. Je schrijft je individueel in. De trainers zullen een indeling maken, zodat je op jouw eigen niveau competitie kunt spelen met clubgenootjes.

Bekijk voordat je inschrijft goed of je het merendeel van de competitiespeeldagen daadwerkelijk kunt spelen. Kan je maar een paar keer? Meldt dit dan bij de opmerkingen, zodat we bij de indeling rekening kunnen houden met het plannen van voldoende spelers per team.

Wil je zelf captain worden of wil één van jouw ouders dit? Superfijn! Omdat we als jeugdcommissie zelf ook competitiespelende kinderen hebben, is het fijn als elk team een eigen captain heeft.