Terugblik Clubkampioenschappen overdag 55+ 2023

Zondag 3 september 2023

Zo!!! Dat zit er dan weer op.

Dit was niet daadwerkelijk een zucht van verlichting, maar eerder een gedachte, die spontaan opborrelt bij beide organisatoren van de Clubkampioenschappen overdag voor leden die de aanvallige leeftijd van 55 jaar of ouder hebben bereikt.

Van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september werden deze kampioenschappen afgewerkt.

Naast alle geplande voorbereidende werkzaamheden voor dit evenement speelt tijdens zo'n week bij de organisatie vooral het fenomeen onzekerheid een grote rol.

 
 

Zeg maar: het voortdurend leven tussen hoop en vrees betreffende de zaken die niet te regisseren zijn. Zullen de weersomstandigheden goed zijn?  Zijn de spelers op tijd? Gaat niemand zich blesseren?

Oh ja! Nog iets dat niet echt te regisseren is. Het aantal deelnemers!

Dit jaar is het aantal spelende leden teleurstellend. Ondanks alle publicaties, persoonlijk aanspreken en andere wervende activiteiten blijft  het aantal deelnemers onder de maat. Wel is in de loop van de week duidelijk geworden dat er toch nog leden zijn die niet weten, ondanks alle aankondigingen, dat de Clubkampioenschappen worden gespeeld. Ook wordt verondersteld dat je als deelnemer de hele week aanwezig moet zijn. En nog wat van dit soort misvattingen.

Bij voldoende deelname zullen de Clubkampioenschappen overdag in 2024 opnieuw georganiseerd worden. Wellicht in maart. En mogelijk met een leeftijdsgrens vanaf 60 jaar. En met vooraf nog meer verduidelijkingen over wat je als jij je inschrijft, kunt verwachten.

Nog even terug naar de huidige tijd.

 
 

De weersomstandigheden waren in de speelweek helemaal top, de spelers kwamen allemaal op tijd, niemand raakte geblesseerd.

Het verloop van de wedstrijdweek, de positieve terugkoppeling van de spelers, de prettige prijsuitreiking door de voorzitter en het aangename verpozen daarna geven ons als organisatie toch de motivatie om volgende jaar weer een week lang te leven tussen hoop en vrees.

Hans van de Giessen en Fred Knijf

Nieuws

Het recente nieuws van TPV Seghwaert

Winnaar JUST Zoetermeerse cup

TPV Seghwaert wint de 2024 editie van de JUST Zoetermeerse cup!

Nieuwsbrief juni 2024

evenementen, afspraken afhangen, installateur gevraagd, updates en zonnebrand

Open Jeugdtoernooi 2024

Het open jeugdtoernooi 2024 was een groot succes! Heerlijk weer, prachtige, sportieve wedstrijden en blije winnaars!

Schrijf je in voor de ladies day

Op zaterdag  3 augustus wordt de Ladiesday weer georganiseerd. Deze dag is voor alle dames van TPV Seghwaert!

Tiebreak Challenge Finaledag

Onze winnaars van de voorrondes, Kevin en Maarten (tennis) en Julian en Xander (padel), mochten gisteren strijden voor een finaleplek tijdens de Finaledag van het Libema Open!